דירה בגבעת שמואל

אודות הפרויקט: דירה בגודל של 100 מ"ר בגבעת שמואל.

 

הפרוייקט כלל עיצוב מחודש לדירה שלא עברה שיפוץ מעולם בבניין בן ארבעים שנה. בדירה היו ארבעה חדרי שינה ומסדרון ארוך המוביל לאמבטיה קטנה במיוחד. אחד החדרים היה קטן מדי לשמש כחדר והפך לחדר במקור מתוך אילוץ. המטבח מוקם בכניסה לבית והיה חשוך וללא איוורור. בעלי הדירה החליטו להרוס את הדירה מן היסוד ולבנות אותה מחדש.

 

בעיצוב החדש, חדר אחד שהיה ממוקם במרכז הבית בוטל במטרה להגדיל את הסלון. בנוסף,   המטבח נפתח לסלון כך שנוצר חלל אחד גדול ומרווח. המסדרון הארוך בוטל ובמקומו נבנה קיר איחסון שפונה בצידו האחד לאיזור החדרים הפרטי ובצידו השני לפינת פסנתר במרכז הבית. קיר האיחסון מאפשר מעבר היקפי, כך שאינו נראה כמסדרון וחלקו פתוח לסלון. הקיר מסתיר את החדרים ואת הכניסה לחדר האמבטייה החדש והמורחב. ההפרדה בין החלל המרכזי לחדר האמבטייה נעשית על ידי עמודי גבס קטנים. כיווני האויר הטובים של הבית נשקפים מהחלל המרכזי ומכניסים המון אור שמש.

 

המוטיב הראשי בתכנון ובעיצוב פרוייקט זה, היה ליצור חלל מרכזי גדול המיועד לפעילות המשפחה. הסלון והמטבח מהווים כיום את מרכז ההתרחשות, אולם הגודל שלהם לא בא על חשבון חללי המגורים. חדרי השינה פונקציונליים ועיקר הפעילות בהם היא שינה. בנוסף, ניתנה חשיבות רבה ליצירת מקומות אחסון רבים מבלי שהדבר יורגש במבט אל החלל. כך למשל, תחת החלון בסלון, תוכננה ארונית ארוכה מאד המשמשת כמקום ישיבה ובמקביל כמקום איחסון לצעצועים הילדים.




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה