עיצוב דירה במגדל בצפון הישן של תל אביב

אודות הפרויקט: דירת 130 מ"ר במגדל דירות בתל אביב המיועדת לחמש נפשות.

 

לפני השיפוץ, הכניסה לדירה הייתה דרך מבואה חשוכה שממנה נכנסו לחדר שחסם את כיוון האוויר המרכזי, ממנו הוביל מסדרון ארוך וחשוך אל מרכז הבית כשבהמשך המסדרון מוקמה פינת האוכל ובסופו סלון צר בצורת האות ריש שחלקו שימש כפינת עבודה. החלק ששימש כפינת עבודה היה גדול יותר מהסלון ללא שום פרופורציה. המטבח שמוקם בקצה הבית, ללא קשר לסלון, היה גדול במיוחד ולא מתוכנן היטב פונקציונלית. בדירה היו שלושה חדרי שינה עם כיווני אויר מוגבלים ומעטים. 

 

 

לאחר העיצוב החדש, הדירה כוללת ארבעה חדרי שינה וסלון עם מטבח פתוח, כך שמי שנכנס הביתה מביט לעבר הסלון והמטבח כשבהמשכם חלון גדול מאד ומואר הפונה למרפסת. חדר השינה לילדים תוכנן כך שהוא פתוח במשך כל היום ובלילה ניתן לסגור אותו עם מחיצת עץ אקוסטית. חדר ההורים - המאסטר, תוכנן עם חדר ארונות גדול המוביל לחדר אמבטייה פרטי ומאובזר. בכניסה לבית עוצבה פינת עבודה שיכולה להיסגר לפינה פרטית באמצעות דלת עץ גדולה. כמו כן, במטבח מוקם שולחן אוכל הנשלף מתוך יחידת איחסון ויכול להיפתח לגודל המאפשר אירוח רב משתתפים.

 

הרעיון המרכזי בעבודת העיצוב והתכנון של דירה זו היה יצירת וורסטיליות וגמישות מירבית והתגברות על המגבלה המשמעותית של כיווני אויר מצומצמים. הפרוייקט הביא לידי ביטוי את השימוש החכם בחללים קטנים אשר בתהליך העיצוב מקבלים שימושים מתחלפים לפי הצרכים המשתנים של בני הבית.

 

צילום - דודי מוסקוביץ




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה