עיצוב דירה משפחתית וחלל עבודה בתל אביב

אודות הפרויקט: דירה בצפון הישן של תל אביב, המיועדת למשפחה של ארבע נפשות.

 

הדירה ממוקמת בבניין ישן בתל אביב, בגודל של כמאה מ"ר. בכניסה לדירה הייתה מבואה חשוכה ומולה מוקם חדר שינה, המטבח המיושן היה מימין לדלת הכניסה. כיוון האוויר במטבח היה מצויין, אבל נחסם בארונות מטבח ישנים. הדירה הייתה מוזנחת, עם פריטי ריהוט כהים ומדכאים. כיוון האוויר המרכזי בבית של החלון הגדול בסלון, נחתך על ידי החדר שנצמד מימין מול דלת הכניסה. לכן, לא נכנס כלל אור לבית ותחושת החלל לא הורגשה.

 

במהלך העיצוב נעשה שינוי גדול במבנה הדירה, כך שכל החדרים מוקמו לאורך הקיר הארוך של הדירה. חדר השינה הראשי - המאסטר כולל שירותים ומקלחת פרטיים וארון איחסון גדול. המטבח מוקם בצמוד לסלון, כשפינת האוכל והמטבח צופים לרחוב. לאחר השיפוץ ניתן לראות את החלון הגדול בסלון כי הוא פתוח כולו לדירה. כמו כן, במרכז הבית עוצבה קוביית עץ חצי פתוחה עם מדפים המחביאה פינת עבודה פונקציונלית. פינת העבודה היא חלק מהסלון, אבל אינטימית מאוד ומוסתרת וכוללת איזורי איחסון רבים. בכניסה לבית משמאל, מוקם הסלון המרווח והמואר ובינו לפינת האוכל מוקמה ספרייה פתוחה המשתלבת בחלונות הקיימים.

 

בתכנון האדריכלי הושם דגש על תכנון שנותן פיתרון למקומות איחסון רבים, והושקעו מאמצים בעיצוב חכם המתאים לדיירים, פותח את החלל ומאפשר זרימת אור ואוויר מירבית.

 

צילום - דודי מוסקוביץ

סטיילינג - עינת כהן




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה