עיצוב והרחבת וילה עירונית בתל אביב

אודות הפרויקט: עיצוב פנים של בית פרטי בשכונת ביצרון בתל אביב, למשפחה בת ארבע נפשות.

 

פרוייקט זה כלל תכנון, עיצוב ושיפוץ כולל של בית ישן מאד בשכונת ביצרון הוותיקה בתל אביב. במרכז הבית מוקם חדר מדרגות שהוביל לקומה הראשונה. חדר המדרגות הקטין את שטח הקומה ויצר מעבר צר אל חלקו האחורי של הבית. כל שטח הקומה היה שבעים מ"ר בלבד, הסלון היה קטן במיוחד וכלל דלת יציאה קטנה לגינה, כך שלא היה קשר עיצובי בין החצר לסלון. בנוסף, רמת התשתיות של הבית הייתה ירודה והיה צורך לטפל באופן גורף בחיזוק המבנה וביצירת תשתיות חדשות.

 

לאחר ביצוע עבודות התכנון המוקפדות, בוצעה הריסה של הקירות הקיימים והסלון הורחב בצורה משמעותית. בעזרת יועץ קונסטרוקציה, יצקנו תקרה וחיזקנו את המבנה הקיים, הסרנו את קורות הבטון הגדולות ובמקומם מיקמנו קורות פלדה נמוכות. בנוסף, יצקנו רצפת בטון מוחלקת על כל הקומה ופתחנו את קיר הסלון לגינה האחורית. כתוצאה מכך, חלל הבית גדל ונפתח וגדל והפך למואר ומזמין והמטבח הפך למרכז הבית ונפתח לסלון. בחלקו האחורי של הבית, מוקמו שני חדרי שינה עם חזית לגינה הקידמית.

 

בתהליך העיצוב, הושם דגש על חלוקת חלל נכונה ופרטנית, על בניית תשתיות טובות ועל שילוב של קונסטרוקציה חדשה הפותחת את החלל ומאפשרת גמישות תכנונית וכמובן, הושם דגש על ניצול החלל באופן האופטימלי לצורכי הדיירים. בנוסף, בעיצוב הפנים, נעשה שימוש מיטבי בשילוב צבעים חמים וקרים, ארונות המטבח נצבעו בצבעי תכלת רעננים, פריטי הנגרות היפים שהיו בבית בעבר שופצו ופריטי נוי רבים פוזרו בבית כך נוצרה אווירה ייחודית המעניקה תחושת אקלקטיות וחום.

 

צילום - דודי מוסקוביץ




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה