עיצוב דירה בבנין לשימור בתל אביב

אודות הפרויקט: דירה בקרבת הים, בצפון תל אביב, המיועדת למשפחה בת ארבע נפשות.

 

הדירה לפני התכנון, העיצוב והשיפוץ הייתה חשוכה ולא מרווחת. הכניסה לבית הייתה אפלולית וחדרי השינה נפתחו לסלון, כך שלא הייתה פרטיות במעבר אל חדרי השינה. בצמוד לכניסה לדירה, מוקם חדר השינה של ההורים, כך שכל מי שנכנס צפה לחדר. מבנה הבית הייחודי כלל חצי קיר עגול, אולם, באזור זה מוקם המטבח כך שלא היה שימוש פונקציונלי נכון בחלל המטבח.   

 

בתכנון החדש, בוצע מעבר הדרגתי מן החוץ הסואן והעירוני אל הפנים השקט והמוגן, מבלי להיכנס ישירות לתוך חדרי השינה. הכניסה לבית עוצבה כ"רחוב", כשבצידו האחד ספרייה יפה וצבעונית ובצידו השני פינת עבודה פתוחה ומאווררת. במהלך השיפוץ, מיקום הסלון וחדרי השינה המקוריים הוחלפו, וכתוצאה מכך הכניסה אל החדרים הפכה לאינטימית יותר ושפע של אור טבעי ואוויר ממלאים את הבית. המטבח נפתח לסלון ותוכנן עם ניצול שטח נכון ומקסימלי ועם חלון גדול לאיוורור. בנוסף, עבודות האומנות המרהיבות של בעל הבית שולבו בחלל וכן מרבית פריטי הריהוט הקודמים שביחד עם העיצוב המחודש מייצרים אווירה אורבנית וייחודית לבית. 

 

צילום דירה - מיכל ניישטיין




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה