דירה משופצת ברמת אביב

אודות הפרוייקט: דירה בקומה גבוהה בבניין ישן ברמת אביב.


הפרוייקט כלל שיפוץ נרחב לדירה מוזנחת, ישנה וחסומה לכיווני האוויר הפונים לים ולעיר. הדירה כללה שלושה חדרי שינה וסלון קטן ודחוס. בדירה, האמבטייה הישנה נפתחה לפינת שרות ופנתה לים, חדר השינה הראשי היה צפוף וקטן ללא אמבטיה ומקומות איחסון ראויים. בכניסה לבית משמאל, מוקם מטבח ללא חלון ונוצר מעין מסדרון צפוף ודחוס כאשר הסלון ממול.


במהלך עבודת התכנון, הלקוחה ביקשה לבטל את אחד החדרים ולהגדיל את החללים הקיימים וכן לעצב פינת אוכל גדולה לאירוח חברים ובני משפחה. במהלך העיצוב והשיפוץ, חדר השינה הראשי מוקם במקום חדר האמבטייה, הורחב ונפתח כולו לים, כשבצמוד לו עוצב חדר אמבטיה מפנק וגדול. חדר השינה עוטר בטפט שמיים שממשיך את קו הרקיע המדהים. החלון הגדול צופה לים ומתוך המיטה ניתן לצפות בים. אחד החדרים בוטל כך שהסלון הורחב והוגדל ובנוסף, המטבח הועבר לקצה החלל הפונה לפינת האוכל. הדירה כולה עוצבה בצבעים בהירים ולבנים עם סלון פתוח וחלונות המשקיפים אל העיר. המטבח הישן הפך לפינת עבודה חצי פתוחה ומרווחת אשר מוקמה בכניסה לדירה עם מקומות איחסון רבים ומוסתרים כך שלא ניתן לראות את תכולתם, ובכך נוצר שקט עיצובי ופונקציונליות מירבית.  


הרעיון המרכזי שעמד בבסיס העיצוב היה יצירת לופט פתוח וחלל מרכזי גדול. צמצום מספר החדרים ופתיחת הדירה לכיווני האוויר הנכונים כך שהסלון וחדר השינה יצפו לים והתאמת הדירה לאירוח רב משתתפים.

 

צלם: דודי מוסקוביץ'




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה