דירה משופצת בלב תל אביב

אודות הפרויקט: דירה במרכז תל אביב למשפחה בת ארבע נפשות

הפרוייקט כלל עיצוב מחודש לדירה ישנה בגודל של 110 מ"ר בסמוך לצומת רחובות ראשי, בבניין בן שבעים שנה בתל אביב. בדירה המקורית, שכללה שלושה חדרים, הכניסה לדירה היתה דרך מבואה חשוכה שהובילה לדלתות הכניסה לחדרים, המטבח היה מיושן וגודלו היה כשל חדר, חדר האמבטייה והמטבח היו במרכז החלל וזכו למעט מאוד איוורור ומרפסת גדולה ומוזנחת פנתה לצומת ראשית.

 

התכנון האדריכלי כלל תוספת של חדר שינה נוסף, כך שהדירה הורחבה לארבעה חדרי שינה. כאשר המטבח והסלון הופכים לחלל המרכזי בדירה ופתוחים לכיווני האויר הראשיים והמרפסת נסגרה ונוספה לשטח הדירה. בכניסה לבית, הוקמה ספרייה גדולה ויפה הכוללת נישות איחסון נקודתיות הפונות לסלון. חדרי הילדים תוכננו בקפידה, כך שחדר אחד הפך להיות חדר תופים אקוסטי ומבודד באופן מקצועי שבו ניתן להתאמן בכל שעות היום ללא הפרעה לשאר דיירי הבית. בחדר השינה המרכזי תוכנן ארון גדול ואמבטייה ושירותים מרווחים ומוארים. במטבח עוצב אי ובו מוחבא שולחן נשלף המאפשר לארח כמות אנשים גדולה ללא תוספת שולחנות.

 

הרעיון העיצובי המרכזי היה  יצירת  אי של שקט הנוגד את המולת הרחוב. מקום של רוגע ונחת מוצף באור טבעי. העיצוב כלל שינויים פונקציונליים משמעותיים ועיצוב עד לפרטים הקטנים ביותר תוך מתן תשומת לב מיוחדת ליצירת פתרונות איחסון רבים וביניהם מחסן, ארונות וספרייה גדולה. 


צילום דירה - יוסי צבקר

סטיילינג - עינת כהן




חזרה לפרויקטים לדוגמא
close
שליחה